BÜDCƏ

Azərbaycan hansı ərzaq məhsulları ilə özünü tam təmin edə bilir? – SİYAHI
08 SENTYABR
312

Azərbaycan hansı ərzaq məhsulları ilə özünü tam təmin edə bilir? – SİYAHI

2017-09-08 15:23:00

Nazirlər Kabinetinin qərarı ilə təsdiq edilmiş minimum istehlak səbəti üzrə əsas növ ərzaq məhsullarının illik istehlak normalarına əsasən, orta hesabla bütün əhalinin hər nəfəri üçün çörək və çörək məhsulları 126,2 kq; kartof 50,7 kq, tərəvəz və bostan məhsulları 97 kq; meyvə və giləmeyvə 46 kq; ət və ət məhsulları 31,5 kq; süd və süd məhsulları 231,3 kq; balıq və balıq məhsulları 7,7 kq; yumurta 153 kq, şəkər və qənd məhsulları 17,4 kq; bitki yağları, marqarin və digər piylər 9,8 kq; kərə yağı 6,7 kq təşkil edir.

Bitkiçilik məhsulları ilə özünütəminetmə səviyyəsi ümumilikdə 63, 8 faizdir. 

Bunlardan:

Buğda 52, 9 faiz

Arpa 101, 7 faiz

Qarğıdalı 71, 1 faiz

Vələmir 85, 7 faiz

Sair növ dənlilər 32,0 faiz

Paxlalılar 68, 4 faiz

Kartof  85, 5 faiz

Bütün növ tərəvəz 105, 4 faiz

Bostan məhsulları faiz 100,2 faiz

Meyvə və giləmeyvə 116,4 faiz

Üzüm 89,2 faiz təşkil edir.

Heyvandarlıq məhsulları ilə özünütəminetmə səviyyəsi bütün növ mal-qara və quş əti ilə özünütəminetmə səviyyəsi 87,9 faiz təşkil edir.

Mal əti və ət məhsulları ilə 93,5 faiz,

qoyun (keçi) əti və ət məhsulları ilə  98,7 faiz

Donuz əti və ət məhsulları ilə 7, 0 faiz

Quş əti və ət məhsulları ilə 79, 1 faiz

Süd və süd məhsulları ilə 87, 7 faiz

Yumurta ilə 98,8 faiz 98,8 faiz

Balıq və balıq məhsulları ilə 82,3 faiz.

Əsas növ sənaye məhsulları ilə özünütəminetmə səviyyəsinə görə

Təmizlənmiş düyü 10,1 faiz

Un 96,1 faiz

Yarmalar 17,6 faiz

Tərkibində sirop, yumurta, pendir və ya meyvə cemi olmayan təzə çörək 99,9 faiz

Tortlar və şirniyyat məmulatları, şirinləşdirici maddələr qatılmış sair çörək-bulka məmulatları 81,6 faiz

Suxarı və peçenye istehsalı, uzun müddət saxlanan qənnadı məmulatları 31,5 faiz

Şəkərli-unlu qənnadı məmulatları 30,4 faiz

Makaron məmulatları 51,1 faiz

Bitki yağları 36,9 faiz

Marqarin 105,7 faiz

Meyvə və tərəvəz şirələri 110,0 faiz

Meyvə və tərəvəz konservləri 92,9 faiz

Yağlılığı 1-6 faiz olan süd və qaymaq 99,5 faiz

Yağlılığı 6 faizdən çox olan süd və qaymaq 95,4 faiz

Kərə yağı 75,6 faiz

Bütün növ pendirlər 88,3 faiz

Qatıq, qaymaq, yoqurt və s. məhsullar 95,2 faiz

Şəkər istehsalı üçün xammal 5,9 faiz

Şəkər 114, 4 faiz

Çay 44,9 faiz

Duz 100,3 faiz

Şirinləşdirilmiş mineral və qazlı sular 96,6 faiz

Şirinləşdirilmiş mineral və qazlı sular 81,5 faiz təşkil edir. 

© Materiallardan istifadə edərkən hiperlinklə istinad olunmalıdır
+25°C
  • $ USD
    1.7008
  • € EUR
    2.0342
  • ₽ RUB
    0.0294