AQRO

27 Yanvar

Yaxşı bir pendir seçmək və müxtəlifliyi gözləri ilə necə tanımaq olar

Pendirlər istifadə edilən südün növü, yağ tərkibi və yetişmə dərəcəsi kimi müxtəlif xüsusiyyətlərə görə təsnif edilə bilər.

Fins.az xəbər verir ki, istehlakçılar üçün ən əlçatan meyar rütubətdir, buna görə pendirlər sərt, yarı bərk və yumşaq bölünür.

Parmesan kimi sərt pendirlər, zəngin və ətirli dadı ilə, xüsusi temperatur və rütubət şəraitində 36 aya qədər davam edə bilən uzun müddət köhnəlmə nəticəsində yaranır.

Bunun əksinə olaraq, Mascarpone, Philadelphia, Ricotta və Adyghe kimi yumşaq pendirlər cəmi bir neçə günə yetişir və zərif, qaymaqlı dadı sevənlər arasında xüsusilə məşhurdur.

Rusiyada ən məşhur yarı sərt pendirlər əsas növlərdir - Hollandiya, Rus, Lambert, Gouda və başqaları. Onlar müxtəlif ləzzətlər təklif edir və altı aya qədər yaşlanır, pendirə yüngül elastiklik və kiçik və ya böyük deşikli bir toxuma verir.