KƏND TƏSƏRRÜFATI

Azərbaycan şərabçılığın PROBLEMİ - FİNS
04 FEVRAL
442

Azərbaycan şərabçılığın PROBLEMİ - FİNS

2019-02-04 16:42:00

Son dövrlərdə respublikamızda şərabçılığın sürətli inkişafı ilə əlaqədər üzümçülük üzrə fermer təsərrüfatları tərəfindən daha çox xarici ölkələrdən (İtaliya, Fransa, Türkiyə, Gürcüstan və s.) üzüm sortlarının gətirildiyinin şahidiyik.

Fins.az xəbər verir ki, bunlar qiymətli sortlar olsada onların bioloji göstəriciləri ilə bölgələrin torpaq-iqlim xüsuiyyətləri nəzərə almadan əkilib-becərilməsi ciddi problemlər yaradır.

Üzümçülük üzrə ixtisaslaşmış bölgələr 

 

Mütəxəssislərin sözlərinə görə, üzümlüklərdə hər il həyata keçirilən aqrotexniki tədbirlər və əməliyyatlar üzüm sortlarının bioloji və bitkinin yetişdirildiyi yerin torpaq-iqlim şəraitinin xüsusiyyətinə əsaslanaraq aparılmalıdır.

Yerli Şərab Növlərinin Kataloqu

Üzümlüklərin salınmasında, becərilməsində, ən əsası isə üzüm sortların seçilməsində və üzümçülüyün ixtisaslaşmasında bir sıra problemlər var.

© Materiallardan istifadə edərkən hiperlinklə istinad olunmalıdır